Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zaarchivované novinky z roku 2008

15. 12. 2009

- Silvestr 2008

    Bohužel jsme museli oželet tradiční silvestrovskou vycházku do Pekla. Mrzlo a my byli po nemoci, tak jsme nechtěli riskovat. Ale ohňostroj večer na náměstí jsme si nenechali ujít. Už víme, že ten naše holky za dodržení určitých opatření zvládají. Pak jsme šli posedět s přáteli "Ke Stupkům". Před půlnocí jsme ale honem spěchali domů za Beou a Elou. Bydlíme totiž ve středu města a v okruhu cca 100 metrů máme neuvěřitelných 9 hospod! Jednu přímo přes ulici. A petardy některých bláznů jsou horší, než celý ohňostroj. No někteří bláznili již před půlnocí a tak se mohla Elinka zbláznit radostí, že jsme už doma. Tak všechno nejlepší v roce 2009!!!!!!

- Ve fotogalerie jsou nové fotky  a sice : Agilíty - trénink v prosinci, Bea - Bea a Ela,Kimi - vánoce 2008,Květiny - zimní zahrada, Kamarádi - J.Vrbická 50, Narozeniny v baru 25, Rodina - vánoce 2008

-Vánoce 2008

    Patřím k lidem, kteří vánoce milují. No letos se nám až tak nepovedly. Asi takhle:

  - 21.12.2008 - Spouští se mi rýma - No to snad Ne!!!

  - 22.12.2008 - Ráno sotva vylezu z postele, v práci je to hrozné a z práce rovnou        do lékárny. Večer hlásí Pavel, že mu také není dobře. Že by musel mít opravdu    všechno to co já???

   - 23.12.2008 - Ráno už ani nevylezu z postele, beru si dovolenou, piju hektolitry čaje,polykám zázračné pilulky  a po chvílích se snažím zabalit dárky, upéct štrúdl atd....   Pavel hlásí, že je mu opravdu zle a do toho přijíždí syn z Prahy a hlásí, že ho bolí zuby.   Tak šťastné  a veselé!

   No přeželi jsme to. Z větší části v posteli. To měly holky chlupaty z nás radost! Žádné slíbené dlouhé procházky a dovádění venku. O to častěji navštěvovaly nový pelech, který byl plný hraček a dobrůtek.

 

 

 

Obrazek

 

Přejeme všem krásné prožití svátků vánočních a hodně zdraví, štěstí a spokojenosti v roce 2009

 

 

 

 

 

- Prosinec 20008

- V prosinci jsme byli na tréninku agility jen jednou. Bea  opět nechtěla moc běhat. Se mnou vůbec a s Pavlem jen chvíli, pak i jemu začala stávkovat. Navíc si opět "popovídala" s Nelou  Řezníčkovou a já jsem to odnesla šrámem na ruce. Kdy už konečně přestanou blbnout? Jen se uvidí a začnou obě vrčet. Ela běhala s chutí s oběma pány. Jen kdyby tolik neštěkala. Na rozdíl od Bey je pěkně "ukecaná".

- Ela byla na očkování a při té příležitosti dostala kapky do uší a mastičku do očí. No radost!!!! Pro Beu jsme dostali kapky na čistění očí. S jejími slznými kanálky to ani po propláchnutí v narkoze už asi lepší nebude.Prý jedině plastická operace u docenta Beránka v Pardubicích. Vzhledem k tomu, že zatím jde jen o kosmetickou záležitost, tak se asi s tím smíříme. Trápit ji nebudeme. Jinak počasí moc vycházkám nepřeje, času také není moc a tak se holky nejvíc baví ničením velkého plyšového psa.                                 

- Fotky z různých akcí budou časem. Nejsou lidi!

 

- Trénink agility - 30.11.2008

    Po delší době nám počasí dovolilo vyrazit na trénink agility. Nejdřívě jsem trénovala s Elou zony na kladině a Bea nám aktivně sekundovala. Pak v pohodě odběhla Bea se mnou první parkur, ale podruhé se už zasekla a nechtěla jít. Po dlouhém přemlouvání překonala čtyři překážky a šup do tunelu, kde zůstala sedět schovaná uprostřed!!!! Na závěr mně dorazila tím, že si v pohodě odběhla parkur s Pavlem. "To paničko koukáš,co?" Náladu mi spravila Elinka, která běhá nadšeně jak s Pavlem, tak i se mnou. A vypadalo to, že už začíná pomalu chápat, že se má řídit pokyny páníčků na kterou překážku jít a ne vzít to fofrem na tu nejbližší. Dokonce zvládla i dvakrát  pastičku, která dělala problémy i některým zkušeným psům.Sem tam se jí povedl i náběh do slalomu. Jen ty naše nohy kdyby byly rychlejší!!!!!!!

 

- Relaxační pobyt v lázních

    V týdnu od 24.listopadu 2008 jsem si s Pavlem užívali nějaký ten den v lázních Bohdaneč. O naše chlupaté slečny se přijel z Prahy postarat  syn Pavel. Po dvou dnech nám hlásil, že je to hrozné ,že se od něj nehnou ani  na krok po celý den. Co se diví? Vždyť jim pořád kupuje nějaké nové hračky a samo lepší dobroty. Stačí říct "přijede Pavlík" a už stojí obě v pozoru.

 

- Psi horolezci - 18.11.2008

   Na úterý jsme měli naplánovanou návštěvu veterináře, tak jsem chtěla holčičky načesat, aby byly pěkné hedvábné. Už po příchodu domů mi bylo divné, že po bouřlivém přivítání se obě vrhly na misku s vodou a doslova chlemtaly a chlemtaly."No vy teď máte pěkně mokré uši! Ouha to není voda, vy je máte obě celé mastné!  To se s vámi asi podělil Peťa o svůj oběd, že? "Nepodělil. Pouze položil pekáč se zbytky kuřete na stůl a nechal krapet odstrčenou židli. Elinka asi obdivuje pána coby horolezce a tak ji výšky také moc lákají. Už jsme ji párkrát našli na různých stolcích atd. Bea tohle nikdy nedělala, ale asi se tentokrát nechala zlákat Elou a také se nahoru nějak vyškrábala. Pekáč krásně vymetly do čista, do čista! Ani moc fleků na ubruse neudělaly. Tak jsme jeli k veterináři pěkně upatlané a navoněné kuřetem. Obě byly večer nějaké "jeté". Elinka ta byly úplně gumová. Tak jsme nevěděli, zda je to po očkování nebo následek akce s pekáčem.

- Kvetoucí zahrada v listopadu

   Na zahrádce to ještě v polovině listopadu bylo pěkné barevné. Na tuto dobu nádherný pohled.  Fotky jsou ve fotogalerie "Květiny" - foceno 15.11.2008!!!!

No příroda se přihlásila o své. O dva dny později tu nádheru zničil první větší mrazík.

- Trénink 9.11.2008

   Ela se opičí po Dantíkovi - začala mne štípat do nohy a vynucovat si tak pozornost. Jednou se jí to povedlo opravdu pořádně a to ještě výš než do nohy ....... No to se dělá paničce????  Bea střídavě běhala na disk a stávkovala. Vzhledem k tomu, že s Pavlem je to úspěšnější, tak jsem zase já běhala s Elou. Ta byla ale tentokrát moc rozjívená a nešlo nám to moc dobře - kolo bokem,zony na kladině odskakovala,špatně nabíhala do slalomu. Tak tento trénink moc úspěšný nebyl. A to ještě foukal nepříjemný studený vítr.

- Trénink 2.11.2008

   Na tomto tréninku Bea opět stávkovala a tak jsme to zkusili běhat s diskem. Chvíli to šlo, ale žádná sláva. Pravda je, že s Pavlem vydržela běhat déle. Ela pochytila už bohužel zlozvyk některých agiliťáckých psů - když neběhá, tak štěká . Doplňují se tak s malým Dantíkem.

- Do fotogalerie přidány fotky z tréninku 2.11.2008

 

- Do fotogalerie přidány fotky z "Dušiček" v Blučině  1.11.2008

 - VELKÉ FOCENÍ A BRIDÁDA - 26.10.2008

    V neděli se sešli téměř všichni členové našeho agility klubu na velké focení. Potřebujeme fotky na nové stránky a tak se fotilo jak o život.Už vidím to těžké rozhodování kterou fotku vybrat. Fotografy se to jen hemžilo.

    Před focením většina chlupáčů volně pobíhala a při té příležitosti jsme poprvé viděli tetu Beu coby ochranitelku naší mladé Elinky. Asi největší z našich psů - hodná a hravá Ebony si chtěla pohrát s Elinkou a začala ji honit. Ela je vcelku bázlivá a navíc Ebony je opravdu kus. Tak Ela místo hraní před ní prchala s pořádným vřískotem. Teta Bea bleskově  přiběhla na pomoc a byla připravena ji neohroženě bránit. Ta má naopak pro strach uděláno.

   Po focení proběha brigáda na úklid našeho pozemku. Hrabalo se, sekalo atd. Pozemek krásně prokoukl. Fotky jsou ve fotogalerii "Agility".

 

- OSLAVA 60. narozenin - 25.10.2008

    V sobotu jsme se zúčastnili oslavy "dvojitých" narozenin našich přátel Káji a Peťi  Šramových. Ten čas tak letí!!!!  Vždyť je to nedávno, co jsme slavili  jejich dvojité padesátiny "U komína". Ještě jednou vše nejlepší. Fotky jsou ve fotogalerii "Kamarádi".

 

- Stávkující pes - 22.10.2008

   Naše Bea stávkuje a dělá, že agility ji vůbec nebaví. Přijdeme na cvičák, vesele běhá, honí se s Elou, je prostě akční. Postavíme překážky, jdeme na start a Bea tam přimrzne. Jednou ji krátce povzbudil tenisák v mé ruce, ale netrvalo to dlouho. Při spatření disku také ožila, ale před překážkou zase zatuhla.Včera nepomohl ani voňavý řízek! Asi naznala, že překážky nejsou vhodné pro "maminu". Falešná březost je opravdu dílo! A to už přitom doma přestala nastýlat peřiny a nosit "děti".Tentokrát byl nejoblíbenějším dítětem provaz s gumovými buřtíky. Myslela jsem, že je už vše v pořádku, protože gumové buřtíky  společnými silami s Elou rozkousaly. Z celé hračky zbyl jen provaz s uzlíky. Tak skončilo pro letošní rok naše závodění a příští rok uvidíme.

    O to větší radost mi včera uděla Ela, které se poprvé podařilo trefit správně náběh do slalomu. Také už přibzďuje na kladině na zoně, jinak ji většinou odskakovala. Včera se opravdu snažila. Pokud bude počasí alespoň trochu přející a bude se moct trénovat, tak do jara by mohla zvládnout přípravu na svoje první oficiální závody.To už bude splňovat věkový limit.

 

- 20.10.2008  Přidány fotografie do galerie "Kamarádi" - narozeniny Pavla ml.

                                                                  "Agility" - Bea a Ela

                                                                  "Květiny - Flora - podzimní

- Přidány fotografie do galerie "Kamarádi" - Abiturienti"

  Fotografie jsou ze srazu abiturientů SEŠ Svitavy, kterého jsem se účastnila v pátek 10.10.2008 ve Svitavách.

- Přidány fotografie do galerie květin - Podzim 2008

- Přidány fotografie z tréninku agility dne 5.10.2008

PEJSKIÁDA -  Mor. Třebová

    V sobotu 4.10.2008 uspořádali  DDM Mor. Třebová a ZKO v Mor.Třebové již tradiční akci "Pejskiádu". Tak jsme nelenili a vyrazili. Oba s Pavlem jsme si proběhli i "Překážkovou dráhu". Jde o jednoduchou překážkovou dráhu, kterou ale musí překonávat i psovod a psa mít na vodítku. Elinka z toho byla trochu zmatená, ale zkušená Bea nezaváhala a tak jsme obsadili druhé místo  a získali pěknou keramickou medaili a nějakou tu mňamku. Čtvrté místo v této naši kategorii obsadila Dana Sobotková s Dášenkou a Zdenek Sobotka obsadil druhé místo ve své kategorii. Bea byla navíc vyhlášena jako nejstarší účastník akce, tak bylo ještě něco dalšího na zub. Jediný černý moment odpoledne bylo to, že jsem Beušce při cvičném běhu přišlápla tlapku. Nejdříve vypadala hodně zkroušeně, pořád držela tlapku nahoře, ale časem to rozešla. No to se mi ulevilo! Na závěr si Elinka někdě pořádně "navoněla" ucho a ta vůně v autě byla opravdu úžasná!!!

Neoficiální závody agility Blansko 28.9.2008

    Také Vás tak šokoval ten rychlý konec léta? Jeden týden jsem závodila v nátělníku a další týden už ve dvou dlouhých rukávech. Mému imunitnímu systému se tento přechod ze dne na den vůbec nelíbíl a tak jsem skončila s antibiotiky v posteli. A tak jsem přišla o poslední dva plánované závody. Z Letohradu mi sdělili, že už mají plno (zrovna ten den jsem se chystala zaplatit) a neoficiálky v Blansku jsem strávila v posteli. Mrzelo mne to o to víc, protože tentokrát se po delší době zase vypravilo několik členů z našeho klubu. Z našeho Pavla se asi stává už opravdový agiliťák. Sice z počátku, když jsem začala kašlat, tak hlásil, že se dvěma psy tedy závodit nebude, ale pak to vzal jako skutečnost, ani jsem ho nemusela přemlouvat. V Blansku závodí jednak zkušení závodníci v "pokročilých" a jednak nováčci v "začátečnících". No a když už tam s námi měl být, tak se přihlásil s Elou do začátečníků. No a teď mu přibyla ještě Bea  a jeho první start mezi pokročilými. Aby nezůstal na oba psy sám, tak se uvolil  mladší syn Petr a vyrazil s ním. Ráno mne mile překvapila Bea, které se nechtělo z mé postele  a pořád čekala, kdy už se také začnu vypravovat. Zato Ela ta lítala jak zběsilá a bylo jí jedno s kým pojede. Tak jsem popřála šťastnou cestu,zalezla do pelechu a čekala na zprávy. A tady je náš telemost:

8,33   - Už jsme na místě

9,50   - Už máme za sebou běh na rozehřátí (nebodovaný).Bea v pohodě, Ela             předvedla divákům jak umí krásně skákat a rychle běhat - akorát že něco jiného,než měla!

11,00  - První DISK Elinky. Běžela pěkně, i zony v pohodě, ale vběhla do tunelu, do kterého neměla (pána by to prý nenapadlo!)

12,00  - DISK Bey - třikrát odmítla jít na áčko (mělo boule a špatné lišty), překonala ho až na čtvrtý pokus (tak proč na ni rázně nekřikl, jak to vždy radí mně?)No tak jednou i Pavlovi předvedla, co to je když si postaví hlavu. Jinak ho ale poslouchala dobře a zbytek běhu byl pěkný. Tak jen aby ty disky nevzaly Pavlovi elán do dalších běhů. Vím co to s psychikou udělá.

14,00  - tak třetí DISK - opět trysková Ela. Než se pán na startu vzpamatoval, byla už za třetí překážkou - bohužel pořadí si vybrala špatně. Pán prý nečekal, že bude tak rychlá!!! S Beou doběhli naštěstí už dobře - čistý běh. Pořadí neznají!

15,30  - Tak konečně dobrá zpráva!!!!! V Jumpingu o peníze získali  s Beou druhé místo!!!!   O čtyři sekundy  je porazila naše známá Vanilka z tábora a pobrala tak hlavní cenu  - 1 000,- Kč. Ale i dvoustovka, kterou dostali není špatná. Aspoň se jim vrátilo startovné a dostali ještě kabelu dobrůtek a pěkný nerezový kyblík. A to hlavní pán má motivaci do další práce! K radosti přispěly i pěkné výsledky ostatních.V agility SA obsadila Dobra Řezníčková první místo a Pavlínka Řezníčková druhé místo. V agility MA obsadila Míša Sýkorová třetí místo. Svůj závodní debut si odbyla Anetka Olšanová s Ebony. V jednom běhu se diskli úplně stejně jako naše Elinka, jeden běh se jim povedl - obsadili deváté místo ve velké konkurenci.

 

 

Víkend  12.9. - 14.9.2008.

    Tento víkend jsme se věnovali jak pejskům, tak kytičkám. V pátek jsme navštívili s Pavlem arboretum Borotín, kde probíhala podzimní výstava a prodej květin. Samozřejmě jsem nějakou tu maličkost koupila a tak zase budu chodit po zahrádce a přemýšlet, kam s ní (ach, kdybych tak měla velkou,velkou zahradu). Sobotu jsme věnovali agility závodům v Brně a v neděli měl náš agility klub členskou schůzi.

-SPECIÁL PRO JEDNIČKÁŘE - 13.9.2008 Brno

    Vzhledem k tomu, že jsme ještě nepřestoupili do dvojek, tak jsme se v sobotu vypravili do Brna na závody, které pořádala "Psí škola na Ostrově" Brno. Závody pískala paní Lenka Pánková.Z našeho klubu jela opět Katka Ondráčková s Arietkou a tentokrát také Míša Sýkorová se Sindy. Brali jsme sebou opět naši Elinku, která si už pomalu začíná zvykat a už tak neštěkala, ani tak neskákala do náruče. Jinak pudlů tam bylo několik a jeden ze Šlapanic běhal překrásně v kategori M. Však také všechno vyhrál. No a co naše Beuška? Opět předvedla řadu výstupů ze svého bohatého repertoáru! Od rána vypadala velmi akčně, tak jsem tajně doufala, že by to mohlo být dobré. Úvodní agility běžela opravdu pěkně živě, pouze na závěr uhnula před áčkem a tak jedno odmítnutí. I přes zdržení při opravě áčka jsme měli nejrychlejší čas. Ale pět týmů mělo čistý běh, tak až šesté místo. To áčko mrzelo, zaběhnout rychleji se nám podaří málokdy. No ale i tak jsem v pohodě nastoupila na zkoušku.Už start byl podezřele pomalý, ale to nebylo nic proti tomu "hororu", co následoval. Bea si opět vzpomněla na svůj "houpačkový problém" a před houpačkou se zasekla. To co jsem předváděla, abych ji tam dostala, bylo už opravdu pro pobavení publika (i hlasatelka to komentovala, že panička už vyzkoušela opravdu všechny možnosti). Nakonec mé velké snažení přivedlo Beu až tam, že se houpačka konečně překlopila a ona se rozeběhla dál. No bohužel po dvou skočkách byla kladina a tam ani slova rozhodčí, že to opravdu není houpačka,ale kladina Beu nepřesvědčila a na kladinu jsem ji musela vystrkat! A dál se zase pěkně rozeběhla. Kdo něco podobného nezažil, nepochopí ty chvíle, kdy s tím člověk opravdu chce seknout. Proč v prvním běhu překoná tyto překážky úplně bez problémů a za chvíli vyhlásí stávku???? No tak jsem se vydýchala, uklidnila a sdělila Bee, že jestli míní stávkovat i v posledním běhu, tak jsme pro letošek skončili s výlety po závodech. Já mám jen jedny nervy. Asi se jí doma sedět nechce, tak zaběhla pěkně čistě a bylo z toho třetí místo. Součet jumpingu a agility nám vynesl dokonce  druhé místo!!!!!!!No prostě psycho. Jednu chvíli chcete končit a za chvíli stojíte na bedně.    I naše kolegyně z klubu dosáhly pěkných výsledků.  Míša složila svoji první zkoušku a doběhla všechny tři běhy. Sindy si dala říct a přešla i ten svůj "milovaný" slalom. Katka stála také dvakrát na bedně. Vyhrála agility a součet agility a jumpingu.Velkou euforii z vítězství ji pokazilo sice stávkující auto, ale nakonec to dobře dopadlo. Na závodech jsem poznala další agiliťačku seniorku - paní Koutnou s Ambrou. A  jako předskokan se představila naše známá paní Antlová z Brna, která již oslavila 8O.narozeniny!!!!!!! Agility je opravdu pro všechny!

 Jinak pěkné fotografie jsou na stránkách Psí školy Brno.

 

- SKOK ZA SKOKEM - Prostějov 7.9.2008

  V sobotu jsme vyrazili na závody agility do Prostějova. Jela s námi Katka Ondráčková  s Arietkou a dalším autem Ivo Cápal s Danem a Michalka s Fatimkou.Vzali jsme sebou i naši Elinku. Ta se celý den neustále snažila dostat se mi na klín či do náruče (závisláček), nebo se štěkáním poskakovala kolem Bey. Bea si tentokrát nevymýšlela žádné blbosti, ale rychle běhat se jí tedy nechtělo. Na startovce jsme se ocitli jako úplně první tým celých závodů. To miluji! Ještě funím z prohlídky a už jdeme na start. V úvodním jumpingu jsem zaperlila. Tak dlouho jsem při prohlídce zvažovala jednu ze čtyř možných variant přeběhu po druhé překážce, až jsem zvolila tu nejhorší.  Naše trenérka z tábora Martina Konečná to ohodnotila slovy "Co jsi to tam proboha nacvičovala?" Milým překvapením bylo, že vyhlašovali výsledky Jumpingu zvlášť pro jedničkáře  a my jsme byly s Beou třetí. Jinak 8.místo z 18.závodníků (čistý běh+nějaká sekunda za čas). Při zkouškách jsem se opět vyznamenala já. Běžíme,běžíme a najednou cvak, strnula jsem před kladinou, že běžíme špatně (přece už nemůžeme být za chvíli v cíli).Naštěstí výkřik z řad diváků "kladina" mne vzpamatoval a doběhli jsme sice čistě, ale opět ten čas.No ale i tak nám to přineslo 3. místo a druhou medaili. S Beou jsme to rozebraly, že tentokrát je to fifty,fifty. Ona je pomalá a já zmatkuji. Při závěrečném běhu agility se Bee v tom teple už vůbec nechtělo (tak jako řadě dalších psů). Musela jsem ji hodně povzbuzovat a i tak jsem byla pořád před ní. Na předposlení překážce se jí asi nechtělo už vůbec a tak jedno odmítnutí + opět penalizace za čas. A tak až 13. místo. Škoda,že nevyhlašovali součty A+J pouze jedničkářů (jak jsme po úvodním jumpingu očekávali). Vyneslo by nám to druhé místo v SA1  a Katce dokonce první místo v LA 1. Ale i tak si Katka odvezla také dvě medaile - 3.místo v Jumpingu LA1 a l.místo ve zkouškách LA1. Medaili si odvezl i Ivo za 2. místo ve zkouškách LA2.

Seznámila jsem se s jednou ze svých soupeřek a sice s agiliťačkou až z Ostravy - Naďou Sedláčkovou. V naší kategorii SA vyhrála vše co mohla Martina Konečná. Tak jsem viděla poprvé v akci naši trenérku z tábora.

 

- Doplněna fotogalerie

   Agility - Česká Třebová , 30.8.2008//  Květiny - srpen 2008

  

-  Tak už je mi jasné, proč chyběla Bee na závodech ta patřičná jiskra. Asi už zase straší falešná březost. Vyhrála totiž kromě jiného i pískací hračku a tu pak doma neustále hlídala jako oko v hlavě a nakonec i zahrabávala do peřin. Dalo nám práci ji nenápadně schovat. I pak dlouho hledala. U nás musí být všechny tyto pískací hračky schované a dostává je jen v "bezpečném období". Teď jen mohu doufat, že to tentokrát nevypukne naplno, máme zaplaceny ještě dvoje závody!

 

- PODHORSKÝ SKOK - Česká Třebová, 30.8.2008

       Neoficiální závody v České Třebové byly závodnickou premiérou naší Elinky. Závodili s Pavlem v kategorii naprostých začátečníků - tzv. Bažantíků. My s Beou zase v kategorii seniorů a veteránů. První běh a sice "Hra" byl právě pro tyto dvě kategorie společný.Cílem bylo během 30 sekund nasbírat co nejvíce bodů za libovolné překážky. Bea běhala dost pomalu a tak jsme nasbírali jen 28 bodů a tím 7.místo. Vítěz měl 35 bodů. Ela při svém prvním běhu běžela velmi pěkně, nasbírali 27 bodů a tím 10. místo ze 16 závodníků . Jak je vidět  nechybělo moc a porazila zkušenou Beu. Druhý běh byl Agility. I tam běžela Ela pěkně. Pouze na áčku si odskočila zónu, tak 6. místo. My s Beou ve veteránech jsme se bohužel diskli.Áčko bylo hodně hladké, Bea uklouzla a škaredě spadla. Napodruhé ho sice překonala, ale byla asi krapet dezorientována po tom pádu a následující skočku minula. Já jsem byla kousek před ní a tak jsem to téměř ani nepostřehla a už jsme byli v tunelu. Paní co seděla u toho místa pak říkala, že Bea sice skočila, ale těsně vedle tyčky (skočky byly jednoduché, bez bočnic). I večer při sledování videa to vypadalo na první pohled, že skočila dobře. No smůla a kuriózní disk! Vzhledem k tomu, že náš disk téměř nikdo nepostřehl, tak i čas se měřil dál a paní u stopek pak říkala, jaká škoda, že čas byl pěkný. Ze seniorů doběhla tento běh pouze paní Buriánová ze Sezemic. Závěrečný jumping už Ela nezvládala a dvakrát Pavlovi utekla (chybu přiznal ale i pán).Takže až desáté místo. Vynahradilo to Bea, která zaběhla čistý běh a tak jsme získali l.místo . Na závodech běhalo tentokrát hodně různých pudlíků. Také tam byla řada nových tváří - agiliťáků seniorů .Přibývá nás!  Na závěr celého dne probíhal speciální závod "Skok mohutnosti". To toho jsme naše holky nepřihlásili. Ela je ještě moc mladá a Bee nechci zbytečně namáhat klouby, přece už jen není nejmladší. Vítězem kategorie "Small" se stal obdivuhodným výkonem  "létající" jokšírský teriér!

 

 

 

- Doplněna fotogalerie

   - Agility - trénink 24.8.2008

   - Kamarádi - Hody Blučina 2008, Narozeniny 2008

- Tak nám končí prázdniny a s nimi i nějaká ta dovolená. Holky jsou snad úspěšně vyléčné a tak jsme vyrazili v neděli 24.8.2008 po dlouhé době na trénink agility. Obě holky byly pěkně natěšené. Už při stavbě parkuru skákaly, co jim přišlo do cesty. Elinka by si srazila vaz, jak vzala tryskem  nerozdělané áčko.Jestli ta si jednou neublíží, tak to bude div. V sobotu dostala každá holka od Pavlíka novou hračku.V původním stavu vydržely asi tak hodinu. Bea rozkousala gumové buřtíky ze šňůry a Ela rozkousala šňůru od gumového balonku.

- Doplněna fotogalerie

   - Kamarádi - Křetínka,Praha, Dantík

   - Kimi - Kimča srpen 2008

- Druhý kašlající pes

   Bea asi opravdu záviděla Ele lékařskou péči, tak začala také kašlat! Naštěstí nebyl nález tak velký, tak se obešla bez antibiotik. Ale kapky proti kašli ji nechutnaly tak jako Elince. Tak teď nemůžeme trénovat a musíme odpočívat.

- Kašlající pes - 1.8.2008

     Když jsem přišla v úterý domů, tak při tradičním bouřlivém vítání se Ela nějak rozkašlala. Myslela jsem, že jí něco zaskočilo. Ale ty divné zvuky (ze začátku to ani jako kašel nevypadalo) se opakovaly i další den a tak jsme raději navštívili veterináře. No a tak máme nasazeny antibiotika. Elinka snáší injekce zatím hrdinně bez zakviknutí a i si nechala bez problémů prohlédnout krk. Snad se nám brzy vyléčí! Bea asi chtěla být Ele morální oporou, protože když jsem Elu česala před návštěvou doktora, tak se Bea sama cpala pod kartáč (jindy jen ho vidí  tak raději leze pod stolek) a pořád, že půjde s námi. Pak jsem se lehce pousmála v lékarně, když jsem žádala dětské kapky proti kašli (na doporučení doktora).Paní se ptá a jak staré máte dítě? Moje odpověď, že to není pro dítě, ale pro psa zřejmě pobavil paní i její kolegy. Jinak kapky Ele asi chutnají  a i Bea se jich dožadovala (asi aby o nic nepřišla).

- V pátek 25.7.2008 oslavila Elinka svoje první narozeniny. BLAHOPŘEJEME!       Fotka s minidortíkem je ve fotogalerii.

 -Doplněna fotogalerie - Květiny - Léto 2008 II. a Kamarádi - rodinná oslava

Tábor Svojanov 5.7. - 12.7. 2008

     Radostné očekávání tábora nám i sobě překazila Elinka, která se začala před táborem poprvé hárat. S velmi těžkým srdcem jsme ji tedy museli nechat doma.Synovi tak k péči o zahradu připadla starost o našeho černého miláčka.

    Na tábor, který pořádala Stáňa Jansová jsme dorazili v sobotu odpoledne. Večer proběhlo rozdělení do družstev agility podle výkonnosti a velikosti psů. Byli jsme přiděleni, tak jako loni do pokročilých k Martině Konečné. S Martinou jsme se dohodli, že ráno budu běhat já a odpoledne Pavel. Když Ela musela zůstat doma, tak aby se nenudil a něco se přiučil. Z našeho klubu byla na táboře ještě Míša Sýkorová se Sindy a dále Boženka Hronová s dcerou Janou a svými čtyřmi chlupáči - Týnou,Rendy, Ori a malým Bubáčkem.  Necelé dva dny s námi strávila i Dana Sobotková s Dášenkou .S řadou účastníků tábora jsme se setkali již podruhé.Na táboře si mohl člověk vyzkoušet: poslušnost (Olga Sováková, Stáňa Jansová), vystavování a juniorhandling (ing.Libuše Brychtová),stopy (Olga Sováková),tanec se psem a dogfrisbee (Katka Růžičková), a dále coursing, flyball ,obrany a pochopitelně agility (Martina Konečná, Dana Vítková ,Eva Vrkočová a Ivan Vrkoč). Ubytovaní jsme byli v chatkách, v pokojích ve dvou pavilonech, někdo i na hotelu. V celém areálu mohli chodit pejsci na volno . Měli přístup i do jídelny a blízké restaurace. Dále se mohli i koupat v přilehlém rybníku.No prostě pro pejsky super místo! Největší zastoupení tady měli naháči (čínský,peruánský a i jeden mexický). Bylo jich tam asi šedesát. Šeltií bylo něco přes deset, pudlů sedm atd. atd. Je obdivuhodné, že při tak velkém počtu psů nedošlo k žádnému vážnějšímu konfliktu. Je vidět, že jsou to psi se kterými se pracuje.

Naše aktivity na táboře:

- Poslušnost - chtěli jsme chodit pravidelně, ale překrývala se nám s agility a s večeří,tak jsme byli jen dvakrát.Nejlépe nám šel aport.

- Flyball - vstávání na 6.30 nebylo příjemné, ale zvládli jsme to. První dva dny stál box na nějakém špatném místě. Někteří tam čmuchali a Bea tam odtud nechtěla nosit míček. Třetí den jsme ho přemístili a už to bylo v pohodě. Z Bey už byl zase vzorný aportér.

 

 

- Dogfrisbee - pro zajímavost jsme se zúčastnili první hodiny. Beu to hrozně bavilo, ale všechno se stíhat nedalo.

- Coursing - ten jsme si zkusili ve středu. Původně jsme se šli jen podívat, protože Bee se při agility moc běhat nechtělo. Ale ta atmosféra Beu i Sindy tak nabudila, že jsme je společně pustili také na trať.Vyběhly obě nádherně, ale Sindy to v první zatáčce vzdala. Bea předvedla nádherný běh a poprné na táboře jsem měla "živého psa". Takový zápal jsem u ní ještě neviděla. Úplně se rozvášnila jak ti největší nadšenci a dožadovala se bouřlivě dalšího běhu.

- Agility - to bylo naší hlavní náplní tábora. Bea běhala hodně pomalu, ale zato dost přesně. Málokdy jsme museli sekvence opravovat. O to větší šok jsem měla z prvního tréninku s Elou, kterou jsem přivezli až ve čtvrtek. Padl i dotaz, zda jsem si k tomuto psovi pořídila i nové nohy. Ela se nedala stíhat. Svůj první bláznivý běh skončila dokonce hlavou v bočnici skočky. No čeká nás ještě fůra práce s tímto divochem.A tak přemýšlím, jestli nebudu nakonec vděčná rozvážné Bee za její pomalejší běh.

    Každý večer promítala paní Brychtová video - nejvíce z Cruftovy výstavy. Viděli jsme vystavování,ale také tanec se psem i ukázky agility. Její zasvěcené komentáře byly super! Byly to krásné večerníčky. Jeden večer jsme poseděli i u táborového ohně. Na závěr tábora proběhla soutěž ve vystavování  a závody agility. V agility se závodilo ve čtyřech kategoriích - štěňata, začínající, pokročilí a závodníci. Bea mne na závěr potěšila. Zaběhla čistý běh a tak jsme v kategorii závodníků SA obsadili druhé místo.  Dařilo se i Míši se Sindy. Sindy se překonala a zvládla i slalom a tak za čistý běh měli první místo v kategorii MA. Tak jsme měli všichni velkou radost a k tomu plno dobrot. Pro nás tábor v sobotu končil, ale naháči měli ještě v neděli svůj speciální závod.Tak máme zase nové známé pejskaře, se kterými se určitě ještě někde setkáme. Už se těšíme!

Intercanis Brno

    V neděli 29.6.2008 se vypravila celá skupina agiliťáků na mezinárodní výstavu psů do Brna (Dobra ,Emička,Pavla,Míša a moje maličkost). Původně měla vystavovat Pavla Jolasku, ale i když nevystavovala, tak strávila většinu času u kruhu kavalírů. My ostatní jsme brouzdali po stáncích (ach ten výběr!!!), sledovali dění v různých kruzích (já pochopitelně hlavně u pudlů) a také se šli podívat na závody agility. Všem se nám výlet moc líbil, jen toho času bylo málo. Museli jsme spěchat domů, protože odpoledne jsme měli členskou schůzi našeho agility klubu. Na výstavě jsme potkali několik účastníků loňského tábora na Svojanově, se kterými se přesně za týden opět setkáme.

 

 

Závody agility Olomouc - Horka  21.6.2008

Tentokrát mi udělala Beuška obrovskou radost. Uplně se překonávala. Běhala s radostí a vůbec, ale vůbec si nic "nevymýšlela"!Úvodní jumping běžela tak pěkně, že jsem ji ke konci ani nestíhala. Projevily se na mně asi se zpožděním následky přechozeného zánětu z minulého týdne (byla jsem unavená,bolely mne nohy a zadýchala jsem se již při prohlídce parkuru).  Ale Bea to zvládla sama a tak v cíli jsme ihndruhé ed dostali za čistý běh speciální cenu - vodítko. No a bylo z toho čtvrté místo z 25 závodníků. A tady musím podotknout, že na těchto závodech byly v jumpingu a agility odměňěny vždy čtyři týmy! Při zkouškách jsem měla po předchozích závodech trochu obavu co Bea a kladina (viz předchozí Olomouc a Slemeno). No a tak se stalo, že v euforii, že Bea jde pěkně a rychle jsem neošetřila sestupnou zónu a  Bea si odskočila. Přiznám se, že jsem si toho ani nevšimla a v cíli se v duchu divila, jak to že nehlásí čistý běh. Škoda, čas jsme měli druhý nejlepší. Takhle z toho bylo opět čtvrté místo ze šestnácti jedničkářů. I závěrečný běh - agility zvládla Bea velmi pěkně a i já jsem se už trochu rozběhala. Tak jsme měli druhé vodítko za další čistý běh a do třetice čtvrté místo. Součet jumpingu a agility nám vynesl nádherné třetí místo!  A tak jsme si kromě řady dalších cen odváželi i náš první pohár. Je vidět, že Bee se v Horce líbí. Přitom to pro ni musí být také těžší než na trávě. Běhá se tady v jezdecké hale, tzn. na písku s pilinami. No a tak se sem určitě vydáme i na další avizované závody. Velkým překvapením pro mne bylo, že v roli doskokana se nám představila úřadující mistryně světa Adélka Králová se svojí Baby. Byla tam i se svojí trenérkou a současně trenérkou reprezentace Martinou Wasserbauerovou. Ta i závodila v kategorii MA. Závody pískala paní Slávka Podmolová.

Teď budeme mít minimálně měsíc závodnickou pauzu a pak uvidíme který směr Bea nabere. Ráda bych si ještě jednou užila ten krásný pocit, když pes běží s radostí a elánem a společně se pak s páníčkem oba radují z pěkného běhu.

 

 

Víkend 14.6.-15.6.2008

HURÁ,HURÁ!!!!!!!!!!!

Máme třetí výbornou!!!!! Na sobotních závodech, které pořádali Agiliťáci z Kostelce nad Orlicí v obci Slemeně jsme splnili podmínky pro přestup do kategorie SA 2!!!Beuška se tentokrát překonávala. Vzpomněla  asi na naše začátky, kdy to byl vzorný agiliťácký pes, který si nevymýšlel žádné svoje "specialitky". S radostí odběhla čistě jumping - 8.místo z 26 závodníků (z jedničkářů byli lepší jen dva). A tak jsme v pohodě nastoupily na zkouškový běh. K mé obrovské radosti druhý čistý běh a konečně ta třetí výborná. Dokonce o fous od bedny -  4.místo ze 14 závodníků.Byla jsem tak nadšená, že jsem neprozřetelně prohlásila, že teď už by mi nevadil ani případný disk ve třetím běhu. No a Bea asi dobře poslouchala a naznala, že tři čísté běhy v jednom dni by mne mohly "poznamenat". Tolik mně rozmazlovat přece nemůže! Sice si nejdříve opět čistě odběhla téměř celý parku, ale kladinu na závěr mi dala vychutnat. Zdokonalila svůj výstup z Olomouce - no tentokrát tedy nepůjdu ani za nic - takže Disk za tři odmítnutí kladiny - tři skočky před cílem!!! Jaká to byla škoda jsem zjistila o chvíli později. Na těchto závodech se totiž součty Jumpingu a Agility vyhlašovaly podle výkonnostních kategorií. A ze dvou pejsků SA1, kteří nás porazili v Jumpingu se v agility jeden disknul a jeden měl trestné body. Takže ten krásný pohár byl tak blízko...........Ceny byly moc pěkné, dokonce i květiny!A teď musím podotknout, že jsme na tyto závody málem neodjeli. Já jsem celý týden léčila zánět nosohltanu, ale protože jsme slíbili odvoz Katce Ondráčkové, tak jsem zapomněla i na teplotu, kterou jsme měla ještě v pátek večer a vyrazili jsme. Pravda je, že krajní varianta byla, že na místě požádá o vydání výkonostního průkazu Pavel a bude startovat místě mně (kroutil se sice jako had....) Nakonec jsem byla ráda, že jsem to nevzdala. Katka dopadla následovně: Jumping - 19.místo ze 33 závodníků (jedno odmítnutí,jedna chyba), Zkoušku  složila na velmi dobře(jedno odmítnutí,jedna chyba) - 10.místo z 19 závodníků a v agility se také diskla, Arietka skočila jinou překážku. Na závodech bylo opět několik pudlíků, ale tentokrát nemám fotky, baterie vypověděly brzy službu. Škoda, Eldovi z Jičína chtěla Bea  pořád znárodnit jeho balonek a tak ji za to jeho parťák Kasík  porazil na parkuru. Poznala jsem další agiliťáky - seniory a sice manžele Burianovy ze Sezemic.  Emotivní běh paní Buriánové je opravdu nezapomenutelný. Velmi pěkný běh předvedla naše parťačka z tábora Eva Zezuláková se Šery. Čistý běh agility s postupovkou 5,15! Pochopitelně vítězství. Ta kladina - jedna báseň! Letos na táboře to musí předvést Bee  a třeba si dá říct. No už se nám to krátí, za tři týdny vyrážíme! Tím jsme také chlácholili Elinku, když jsme ráno odjížděli a ona chtěla s námi. Závody pískala rozhodčí paní Eva Plíštilová.

Na nedělní trénink jsme dorazili jen my a Řezníčkovi. Bee se moc běhat nechtělo. V sobotu po závodech házela totiž Katka Arietce uzel a Bea se jí snažila vyrovnat a sebrat jí ho,  ale jaksi její nohy a Arietčiny ..... No ale vysvětlujte jí to. Za to Elinka toho neměla pořád dost. Dobra přivedla na trénink dva nové zájemce o agility a vypadali šikovně!

Přídáno pár fotek ze záhrádky - Jaro 2008 IV.

 

 

Víken 7.6.-8.6.2008

Žádné aktivity! Tento víkend jsem "kamarádila" s modafenem a septofortem,čajem s citronem atd. Na trénink musel vyrazit Pavel sám. S holkama mu pomáhal Peťa. Udělal i nějakou fotku. Tak aspoň trochu povídání o těch našich holkách. Naše Ela zapomíná, že pudl je pes společenský a ne "norník". Má na zahradě několik oblíbených míst, která neustále obnovuje. Asi z ní bude sadař - nejoblíbenější místo je pod třešní a pod lískovým keřem. Další u minijezírka a k velké radosti pána i u bonsajiště. Když začne norovat po dešti, je na ni opravdu krásný pohled. Bea ji nejdříve nevěřícně sledovala, ale mám neblahé tušení, že získala inspiraci a dala by si také říct. To by byl konec mých kytiček. Stačí jejich bláznivé honičky, kdy i Bea omládne a obě zapomenou, že existuje něco jako cestičky. Další pohromou je jakýkoliv pták na zahradě. Tady zase vyniká Bea jako vzorný hlídač svého území (vždyť přece dozrávají třešně) a žene se za letícím opeřencem nejkratší cestou. Ela ji pochopitelně následuje. Poslední týden má Bea ještě jedno oblíbené místo na zahradě a sice v záhoně se salátem a okurkami. Pozoruje co se děje u sousedů a vůbec ji navadí, že sedí na salátě (vždyť ten je pro ni přece nepoživatelný no ne?) A ještě jedna perlička. Naše Elinka má nové vodítko. Po té, co zlikvidovala několik obyčejných dostala pěkné nové - řetězové! Ale náhodou se ta stříbrná na její černé srsti pěkně vyjímá. Snad ji nebude bavit kousat do řetězu a časem zase přejdeme na normální.

 

 

Víkend 31.5. - 1.6.2008

Nové fotografie ve fotogalerii - Kamarádi - navštívili jsme přátele,kteří mají krásnou zahradu v Bezděčí a plno chlupáčů, setkala jsem se s dávnými kamarády - absolventy Vojenského gymnázia v Mor. Třebové. Přibylo pár fotek z nedělního tréninku agility, pár fotek v galerii Bey i Ely a také v Květinách.

Víkend 24.-25.5.2008

 Ze soboty mám nové fotografie v galerii "Květiny" - navštívila jsem dvě zahrady a nové fotografie jsou i v galerii "Kamarádi" (dvounozí i čtyřnozí). V neděli jsme vyrazili na neoficiální závody agility do Blanska.

Neoficiální závody agility - Blansko 25.5.2008

    Na těchto závodech závodí zvlášť začátečnící a zvlášť pokročilí. Závěrečný jumping o hlavní cenu 1 000,- Kč běží už všichni společně. Velké zastoupení tady měli začátečníci, pokročilých bylo méně. Bea běhala s velkou chutí, ALE.................. Tentokrát "byl na řadě"  slalom!!!!  Překážka, kterou umí velmi dobře. Pravda je, že slalom v Blansku je atypický,ale neběžela ho tam poprvé. Už při úvodním běhu dvojic na rozehřátí jsme museli slalom opravovat a tak nás druhá dvojice se šeltií předběhla. To jsem ještě brala jako náhodný výpadek. No nebyl! Při běhu agility pokročilých jsme na něm dostali deset trestných bodů!!!! Navíc si vyběhla z tunelu očmuchat počuraný kraj (asi ho špatně spláchli) a tak další odmítnutí. Tak z toho bylo až čtvrté místo z pěti účastníků. Při závěrečném jumpingu o peníze vypadla z předposlední tyčky slalomu a tak pět trestňáků. Jinak běžela moc hezky a při pohledu na výsledovku jsem zůstala paf - měli jsme nejrychlejší čas z 21 účastníků kategori S. To se nám v životě už asi nestane - rychlost už není naší silnou stránkou. O to víc mrzel ten slalom. Bohužel sedm týmů zaběhlo čistě, takže osmé místo. Tou rychlostí to na závěr u mne vyžehlila, ale která překážka je na řadě příště????             

     Na závodech jsem viděla poprvé od tábora černého středního pudlíka Tobyho od Romany Ptáčkové . Velmi mi připomínal naši Elinku. Už je z něj velký šikula a vyhrál jeden běh začátečníků. Byla tam řada účastníků loňského tábora na Svojanově (několik peruánů,labrador,ridgeback,kříženec Riky). Závodní premiéru tam měla i veterinářka z Mor. Třebová - doktorka Honsová. A hned se jí povedlo vyhrát svůj první běh. Oskar byl moc šikovný. Seznámila jsem se tam také s další agiliťačkou seniorkou. Nejstarším účastníkem závodů byla osmdesátiletá paní Ludmila Antlová z Brna se svojí kníračkou Darjou. Hluboce smekám před její vitalitou a životním optimismem.

 

 

PRODLOUŽENÝ VÍKEND  8.5. -11.5.2008

    Tento víkend jsme si opět díky státnímu svátku a páteční dovolené prodloužili na čtyři dny volna. Čtvrtek a pátek jsme se věnovali zahrádce a Pavel bonsajím. Já jsem objevila další nadšenou zahradkářků paní Liškovou a navštívila její rozkvetlou zahradu. Vyměnili jsem si nějaké květiny a tak bylo zase co sázet. Sobota byla věnována agility (viz zkoušky Olomouc) a výstavě bonsají v Lubné u Poličky. Tam jsme se i zasmáli. Zastavili jsme v obci Lubná a ptali se, kde je tam ona výstava. Pán nám říká - pojedete tady do kopce po levé straně uvidíte skalku a tam to je. Marně jsme vyhlíželi nějakou rozkvetlou skalku. Ale auta zaparkovaná u nějakého kulturního zařízení nás přiměla zastavit a ejhle - ta budova se jmenovala "Víceúčelové zařízení SKALKA". Bonsaje byly moc pěkné a líbila se mi i obec Lubná.

ZKOUŠKY AGILITY - Olomouc - Horka 10.5.2008

    Z našeho klubu vyjela tentokrát početná výprava - v SA l - my s Beou,Dobra Řezníčková s Nelou, Pavla Řezníčková s Julinkou, v MA 1 Míša Sýkorová se Sindy a závodní premiéru měla Dana Sobotková s Dášenkou, v LA 1 Veronika Cápalová s Ferine a v LA 2 Ivo Cápal s Danem. Zkoušky se konaly v jezdecké hale, která patří k lovecké chatě. Cesta tam proběhla bez problémů. Utáboření mělo pro mne ale horší průběh. Našli jsme si místo nahoře na tribuně a já jsem hned ze začátku spadla z tribuny dolů a pěkně se praštila do hlavy. Couvala jsem, šlápla do prázdna a už to bylo. Tak jsem měla výmluvu pro případ, že spletu parkur - "no vždyť jsem praštěná na hlavu". Parkur jsem nespletla, ale naše  drahá Beuše si tentokrát vymyslela zbrusu novou strategii - tentokrát se jí nelíbila kladina! Když jsem v úvodu viděla, že na place není nikde houpačka, tak jsem po zkušenostech z minulého týdne zajásala a tajně doufala, že tu třetí výbornou vybojujeme. O to větší to byl šok, když se Bea zasekla na kladině (do té doby naprosto bezproblémová překážka). Můj zoufalý tanec a gestikulace kolem kladiny Beu přes ní sice dostaly, ale za cenu neuvěřitelných 20 trestných bodů (do té doby jsem netušila, že to vůbec jde na jedné překážce) a o časové ztrátě ani nemluvím. Pak už se Bea vzorně rozeběhla s takovým elánem, že z áčka rovnou plachtila (viz fotogalerie), zonou se nezdržujíce. Výsledkem bylo šesté místo a známka - BO. Ostatní se totiž diskli. Po takovém zážitku člověk opravdu přemýšlí, jestli mu to stojí za ty nervy. Prohlídku druhého parkuru jsem absolvovala otráveně, jen z povinnosti - hned třetí překážka byla totiž kladina. A ejhle - Bea ji sice pomalu, ale  p ř e š l a ! No a tak jsme si zaběhli  č i s t ý  běh! Jako jediní v naši kategorii a získali jsme hned speciální cenu za čistý běh - vodítko.Zůstala jsem z toho zvratu v úžasu. Navíc jsem chvíli žila v domnění, že máme konečně tu třetí výbornou. Jen do chvíle, než vyvěsili výsledkové listiny a Pavel mi sdělil, že jsem sice druzí, ale se známkou pouze "velmi dobře". Nestilhli jsme totiž časový limit. V kategorii SA 1 ho nestihl ani jeden tým, všechny byly penalizovány. No škoda! Z naší výpravy si medaili odvezla ještě Dobra s Nelou za třetí místo v prvním běhu a Veronika s Ferine rovněž za třetí místo. Ta navíc v součtu obou běhu získala pohár za 2. místo. Nám s Beou unikl o kousek (lépe řečeno o tu zazděnou kladinu) - obsadili jsme 4. místo.

 

MÁJOVÉ DNY

    Tento víkend jsme si prodloužili o páteční dovolenou a tak jsem si užili čtyři dny volna. Hned ve čtvrtek na 1.máje jsme vyrazali za kytičkami. V arboretu Borotín byla jarní výstava (viz fotogalerie). Cestou jsme se zastavili v zahradnictví ve Velkých Opatovicích a i tam zakoupili nějaký ten přírustek. Celý pátek jsem věnovala osazování truhlíků a dalších nádob.Sobota byla věnována agility - jeli jsme na závody do Rychnova nad Kněžnou. No a v neděli opět na trénink agility.

RYCHNOVSKÝ RARÁŠEK - 3.5.2008

    Jak hodnotit naše letošní první závody? Z pohledu výsledků to za moc nestálo, ale pro mne bylo hlavní, že Bea byla živá a běhala s velkou chutí. Až s takovou, že si hned v prvním běhu - Jumpingu přidala navíc jednu skočku. Škoda, protože to byl na naše poměry velmi pěkný a rychlý běh (až jsem se divila při sledování videa). Dotyčná překážka se líbila více pejskům, diskli se na ní minimálně čtyři.Jinak z 36 startujících v kategorii S se jich disklo plných 18. Při zkoušce minula Bea o chlup kladinu (takže odmítnutí) a když jsme už překonali pastičku (áčko souběžně s tunelem) a před sebou pouze dvě skočky do cíle, už jsem viděla tu  třetí "výbornou". No nevím co viděla Bea, protože poslední skočku minula a tak druhé odmítnutí a známka pouze "velmi dobře". I ten čas s opravami dvou odmítnutí nebyl tak rychlý, takže 9. místo z 15 startujících v SA 1. Při posledním běhu - agility si Bea vzpomněla na svůj "houpačkový problém" a dala najevo, že tato houpačka se jí tedy ale vůbec nelíbí. Sice na ní naběhla, ale pak se zastavila a jak se začala houpačka překlápět, tak seskočila. A v tuto chvíli jsem navíc zazmatkovala já. Nevěděla jsem jestli máme    chybu nebo odmítnutí a chtěla jsem ji tedy znovu navést na houpačku a tím jsme se hrozně zdržely, než jsem pochopila, že máme pokračovat. Znamenalo to trestné body za čas a tak až 28. místo z 36 startujících. Odnesla jsem si z toho nové zkušenosti.

Závody měly velmi dobrou organizaci a probíhaly v pěkném areálu.Strávila jsem většinu dne ve společnosti  nových známých - sester  agiliťaček až z Litoměřic.Těm se dařilo podstatně více a obě stály ve zkouškách na bedně. Běhalo zde asi deset pudlíků různých velikostí a barev. Zážitkem byl pro mne běh jednoho jokšíráčka. Tahle "tryskomyš" běžela tak rychle, že jí Pavel ztratil ze záběru i při natáčení. Závody pískala paní Eva Plíštilová.

V neděli jsme vyrazili na trénink, abych Bee domluvila ohledně houpačky. Ta ovšem vypadala, že houpačka je její oblíbená překážka, šla ji naprosto bez problémů , dokonce se na ni drala sama, když jsem jí chtěla ukázat Elince. Jestli mně z ní jednou neklepne!

KLUBOVÉ ZÁVODY AGILITY - 26.4.2008

     V sobotu jsme pořádaly společně s Danou Sobotkovou první naše klubové závody agility. Nejdříve se představili všichni pánové a pejsci, co zajímavého umí. Za to dostali perníkovou medaili a pejsci perníkového pejska. Pak už se běhalo. Někteří pejsci jen vybrané běhy - jsou to teprve začátečníci.

Pomýlený běh - Krátké kolečko - skočky,kolo,dálka,tunel a slalom. Slalom ale   překonávali místo psů páníčkové. Úspěch - nikdo si svého pejska nezašlápl!

Tuneliáda - 3 pevné tunely a jeden látkový - a různě se probíhalo. Tak parkurem znělo neustále - tunel,pojď, tunel,tunel ........

Hra - byl postaven parkur, ale týmy si vybíraly překážky dle bodobého ohodnocení.Cílem bylo nasbírat co nejvíce bodů za 30 vteřin.

Agility a Jumping  - Tyto parkury si zaběhli už jen pokročilí. Závodilo se normálně dle soutěžního řádu AK ČR.

Závody se dle vyjádření účastníků povedly a tak ještě jednou děkuji touto cestou své rodině (všichni tři mužští plnili funkce dle potřeby - zapisovatel,časoměřič, kameraman,fotograf, stavitel trati, sponzor - nějaké to pití a suvenýry , pomoc při zdobení peníků atd.),Daně Sobotkové (vyrobila keramické medaile a řídila představování a Hru),Božence Hronové za zapůjčení tunelu a také Pavle Červinkové (ta se ujala funkce rozhodčí pro Agility a Jumping a přesvědčila se, jak je to náročná práce).Mile překvapila Pavlínka Řezníčková, která upekla pro všechny perník (šuškalo se, že aby bylo co pro rozhodčí...). Děkuji i všem účastníkům za pohodu během celého odpoledne a rodinných příslušníkům za fandění . Za podporu svých týmů při rozvíjení  této činnosti obdrželi rovněž perníkové medaile.Celkem se závodů zúčastnilo 17 týmů, 13 v malých (S+M)a  4 ve velkých L. Jeden běh si odběhla i malá Emička Řezníčková, která chodí ještě do mateřské školky. Uděleny byly i speciální ceny - Nejmenší a největší pes, Nejmladší a nejstarší pes, Nejmladší a nejstarší účastník. Dvě z nich jsme si odvezli domů. Hádejte jaké?

No a kromě toho, že jsme to celé organizovali, tak jsme si také zaběhali. Pavel s Elinkou vzhledem k jejímu věku jen první běhy. Elinka se snažila a porazila dalšího začátečníka - Kubíka. Ovšem rodinné vystoupení rodiny Kolkopovy s Kubíkem na parkuru nemělo chybu! Tomu se říká realizační tým. Naháněl ho manžel i maminka.Naše umístění s Beou bylo následující:

Pomýlený běh - 2. místo, Tuneliáda - 6.místo (Bea z tunelů moc nadšená nebyla), Hra - 6. místo (Bea běžela pěkně, ale panička zvolila špatnou taktiku), Agility - 1.místo ( čistý běh), Jumping - l.místo (jedna tyčka dole - už bylo znát, že je unavená).

A ta nejlepší zpráva nakonec. V celkovém součtu spojené kategori S+M  jsme  s Beou  ZVÍTĚZILY . Hlavní cenu - perníkové áčko jsme ale postoupily druhému v pořadí - Pavle Červinkové s Ginou.   Přece jsme ho nedělaly pro sebe. Třetí v naší kategori byla Dana Sobotková s Dášenkou.               

                  

 

 

 

 

Víkend 25.4. - 27.4.2008

    Tento víkend byl opravdu zajímavý. Prodloužili jsme si ho o pátek, kdy jsme se rozjeli do Olomouce na jarní "Floru" (viz fotogalerie květiny). V sobotu jsme spolu s Danou Sobotkovou pořádaly první klubové závody agility (viz Klubové závody + fotogalerie agility) . No a v neděli jsme absolvovali rodinnou návštěvu - bylo Jaroslava a Pavlův tatínek slavil svátek(viz fotogalerie Kamarádi)

Víkend  19.4. -20.4.2008

     V sobotu 19. dubna 2008 jsme měli cestu k mé sestře za Brno a tak jsme se zastavili s Pavlem na Zetoru Brno, kde probíhaly dvojí zkoušky agility. Z našeho klubu tam závodili  Míša se Sindy, Dobra s Nelou, Pavla s Julinkou a Katka s Arietkou. Zkoušky složili různě - na velmi dobře,dobře, byl i nějaký ten disk,jen výborná se tentokrát nikomu nezadařila. Kromě Katky to byla pro ostatní premiéra na oficiálních závodech. Tak snad příště. Já jsem se tam setkala po velmi dlouhé době se svojí známou " agiliťačkou seniorkou " Hedvikou Rychnovskou. Ze setkání jsem měla velkou radost! Potkala jsem tam i další seniorku, dokonce až ze Slovenska, tak uvažuji, že si zřídím fotogalerii agiliťáků - seniorů. Ať je vidět, že agility je opravdu pro každého.  Ze začátku mi  totiž připadalo téměř "nepatřičné"  začínat v mém věku  s agility, ale nyní jsem hrdá na to, že jsem vůbec schopná ten parkur uběhnout. I když někdy hledám plíce na trávníku. Ráda poznám další  agiliťáky - seniory.

    Po vyhlášení jedničkářů jsme už pokračovali do Blučiny a oslavili s rodinou deváté narozeniny sestřiny vnučky Michalky. I tam jsem se pomuchlala s jedním chlupáčem. Mají křížence Betynku.

    Na nedělním tréninku jsme tentokrát zůstali déle a po delší době viděli běhat i skupinu začátečníků a velkých. Cápalovi přivezli i svůj nový přírustek - malou Fatimu (border colie). A máme nového člena v klubu - Michalku Janků s fenkou Sendy.Nevím jestli Sendy nebude ještě menší než Julinka.

Trénink 13.4.2008

    Dnes si Bea zaběhla jen symbolicky, protože zrovna dobrala antibiotika. Poslouchala na jedničku. Bylo by to na jedničku s hvězdičkou, ale po příchodu Nely si s ní opět "popovídala", tak pokazila celkový dojem.Elinka si poprvé "očichala" kruh a dálku. Také spíš symbolicky, nechceme ještě moc skákat. Bylo to bez problémů, do kruhu si dokonce skočila rovnou sama bez ukázání. Na slalomu si zkoušel páníček jak má správně navádět.Pamatuji si, že mně  trvalo hodnou chvíli než jsem našla ten správný rytmus.

Krátce po tréninku nás doma navštívili přátelé z Trutnova se zlatým retrívrem Beníkem. Ten by se jistě líbil "kmotře" naší Ely Míši Sýkorové. Bea se s Beníkem zná a je s ním kamarád. Ela ho viděla poprvé a "hrdinně" mi skočila rovnou do náruče. Pak ho uctivě obcházela obloukem. Tak jen doufám, že jak povyroste, tak jí přibude i víc odvahy.                           

 

 

Bea u lékaře

    Ve středu 9.4.2008 se musela naše Beuška podrobit zákroku pod narkózou. Má už delší dobu problémy s ucpanými slznými kanálky a tak jsme ji je museli nechat propláchnout. Když byla uspaná, tak ji pan doktor odstranil i zubní kámen, ostříhal drápky a vyčistil anální žlázy. Po zkušenostech Sindy z našeho klubu jsem měla hrozný strach z narkózy, ale dopadlo to dobře a ve čtvrtek už byla Bea zase čupr. Bere ještě antibiotika a kapeme do očí. Tak snad už budou oči v pořádku.

Trénink 6.4.2008

     Tak další neděle s pěkným počasím. Na trénink vyrazil pán s Peťou, protože moje maličkost neustále zápásí s nějakou virózou. Dorazil podruhé i švagr Pepa s Betynkou, doprovázeni svojí paničkou Jitkou. Tak že by nový agiliťák? Pán dostal na trénink pokyny co mají trénovat, ale holky přišly domů nějaké unavené, tak nevím. Bea s pánem si s pokročilými zaběhla celý parkur. Pán hlásil, že ji to zkazil. Bea ale nežalovala, tak ji asi uplatil řízkem, který si přinesli Pepa s Betynkou.

"Duben - ještě tam budem"

    Tak doufejme, že tato pranostika nebude platit. První dny dubna byly pěkné a tak jsme celá odpoledne trávili na zahradě. Ela se snaží učit chodit po cestičkách, ale občas to v zápalu boje vezme přes moje milované kytičky a tak úpím já i kytičky. Trávník na dvorku jsme pro letošní rok odepsali (krásně se tam hloubí jámy) a také okolí jedné tůjky, pod kterou zajíždí při honičce s Beou. Bea mi také připravuje na zahradě překvapení. Vykopala jsem již třetí zahrabanou hračku. Že by je sázela, aby jich vyrostlo víc? Kdo ví!

Trénink 30.3.2008

    Po dlouhé době se nám vyčasilo a tak jsme vyrazili  na nedělní trénink. Už při přípravě parkuru si Ela sama od sebe radostně vbíhala do tunelů (byl to její teprve třetí trénink). Na trénink si to přišel vyzkoušet i švagr s Betynkou. "Sestřenka " Betyna je střední pudl v barvě aprikot. Je o rok mladší než Bea. S Beou se respektují, ale dovádění malé Elinky ji moc nebaví. Je to taková klidná dáma, která musí občas strpět "nájezd" našich vichrů do jejího království. Při návštěvě jí vyjedou misku, prošmejdí celý byt a přetahují se o její hračky. Myslím si, že se jí při našem odchodu řádně uleví. Na tréninku to Betyně šlo, tak snad je uvidíme i příště. Přivítali jsem i další návštěvu - půlročního vlčáka Arga. Přišel na socializaci. Naší  Ele způsobil menší šok.Tak jsme zjistili, že ji musíme zvykat na větší psy.  Bea  by jí mohla přidat trochu svého sebevědomí. Ta si zase "popovídala" s Nelou a tentokrát začala konverzaci Bea. Tak jsme jí museli domluvit! Jinak ale běhala Bea velmi pěkně. Běhali spolu s pánem a už jim to šlo vcelku dobře.

Březen 2008

    "Březen - za kamna vlezem!"  Tak přesně vypadá počasí v tomto měsíci. Agility vůbec nepřeje a holky chlupatý jsou z toho už celé nervozní. Na velikonoční pondělí od rána svítilo vyjímečně sluníčko, tak jsem si nachystala baťoh na odpolední trénink. A ejhle, v poledne tu už byl zase déšť a déšť a déšť. Holky jak viděly batoh, tak už nemohly pochopit, že z tréninku zase nic není.  "Ta panička pořád jen slibuje"! Doufám, že pranostika nebude pokračovat  -  "Duben ještě tam budem!" Na duben totiž připravujeme takové oddílové sranda závody. No a už tu bude coby dup květen a to jsme se přihlásily s Beou na dvoje závody a naše kondička stojí za starou belu. Na velikonoční pondělí jsem měla velké ochránce.  Holky mne skoro ani nenechaly od našich mužských vymrskat. Tak se do nich pustily, že bylo málem i po mrskačce. Tak dostaly od paničky za odměnu zelené kostičky, když jsou ty velikonoce.