Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zaarchivované novinky z roku 2012

16. 5. 2013

 Vánoce 2012

 

Letošní vánoce si naše pudlina Bea zpestřila mateřskými starostmi (rozuměj - vypukla u ní falešná březost). Několik dnů strávila zalezlá někde v peřinách pečlivě hlídají své děti - střídavě gumovou kost a gumový buřtík. Na štědrý den na chvíli vylezla a místo dosavadních dětí adoptovala gumového hrocha - jednu z nových hraček. Tím, že to bylo "dítě", přežil hroch celé svátky i když je to pískací hračka. Bea totiž zásadně z pískajících hraček musí pískátko co nejdříve vydolovat. Přežila i další pískací hračka - plyšová květina. Zato černá Elinka, ta se pustila ještě pod stromečkem do látkové kobry a ta měla jazyk hned pryč. Kobra se dožila ještě vcelku nového roku, ale pak ji pudliny společně "rozdělili" na několik kousků.No a tradičně pokukovaly obě pudliny po kočičích myškách a jak mohly, tak nějakou kočkám ukradly. Kočky dostaly nádherný dárek od tety Martiny. Tašku s několika hračkami a v ní jednu, jakou jsem ještě nikde neviděla - takovou speciální rukavici.Prsty na drátkách a na konci bambulky. Obě kočky si to mezi dárky pod stromečkem náležitě užívaly. Náležitě si také užila Ela výlet na který jsme ji vzali do arboreta v Borotíně, kde se konala vánoční výstava betlémů a další vánoční výzdoby. Bea ta se ještě starala o děti a měli jsme problém ji dostat alespoň na krátkou procházku. Modrá kočka Čikinka asi záviděla Bee její mateřské starosti a přivolala si na návštěvu jejich věrného ctitele - mourovatého kocoura. Jakmile se objevil na dvorku, hajdy na antikoncepční injekci, i když ta předešlá měla ještě asi deset dnů působit. A tak jsme ten rok zakončili na Silvestra v čekárně našich veterinářů , kde bylo ten den pěkně plno. Fotky z vánoc jsou ve společné galerii - "Kočky a Psi" - vánoce 2012.

https://lumpici.estranky.cz/fotoalbum/kocky-a-psi---spolecne/vanoce-2012/

https://lumpici.estranky.cz/fotoalbum/kocky------mufinka---kocicka-cernobila-a-mysak---jeji-modry-syn-a-cikinka---jeho-modra-dcera/kocky-vanoce-2012/     

 

Ve fotogalerii jsou nové fotky a sice v galerii   "Rodina" - fotky z výletu do arboreta v Borotíně, kde probíhala vánoční výstava betlémů atd. V galerii "Kočky" jsou fotky Čikinky, jak pomáhá balit vánoční dárky atd.

 

 

PF 2013

 

 

Advent 2012

 

   Během adventu jsme se již několikrát zasmáli s našimi kočkami. U nás si na Mikuláše nadělujeme i my dospělí. Pozadu nechtěla zůstat asi naše černobílá kočka Mufinka a tak nám také přinesla nadílku a sice ulovenou myšičku. Já ji pochválila, ale myšičku jsem převzít nechtěla, tak se toho velmi radostně ujala černá pudlina Ela a už s ní pelášila domů. Když Mufinka neuspěla s myšičkou, tak se asi rozhodla být dárečkem sama a ukládá se k betlému. A ten máme na skříňce vysoké přes metr a půl. Do té doby ji ani nenapadlo tam skočit, ale teď se tam sádlí jak to jen jde.Modrá Čikinka nás zase štve, jak pořád otevírá dveře na chodbu. Vůbec jí nevadí obrácená klika, poradí si i s ní. Nejen, že máme pak doma zimu, ale také pěkně poškrábané dveře. Teď jak byly mrazy se jí ven nechtělo, tak jsme dveře znovu natřeli a doufáme, že vydrží alespoň do vánoc. Pudliny ty pěstují poslední dobou gaučink. Změny počasí se jim projevují jedné na tlapce a druhé na páteři. Panička nezůstává pozadu. Po návštěvě zubařky mám podrážděný trojklanný nerv, takže z vánočních vycházek a návštěv asi nic nebude. A tak pudliny pomáhají usilovně při pečení cukroví. Asi doufají, že dojde i na jejich vánoční pochoutku - játrové hrudky.

- Mufinka asi opravdu miluje vánoce. Včera jsem přinesla další betlém, tentokrát papírový, který míváme v obyváku. Položila jsem do na polici do stěny a za chvíli už na něm Mufinka ležela. Dříve ji nikdy nenapadlo do stěny lézt, tak nevím co se děje. Asi si opravdu hraje na Ježíška.

   

 

- Poslední fotografie našich koťátek jsou ve fotogalerii "Kočky"

https://lumpici.estranky.cz/fotoalbum/kocky------mufinka---kocicka-cernobila-a-mysak---jeji-modry-syn-a-cikinka---jeho-modra-dcera/kotata-rijen-2012/

- Nové fotografie v galerii "Květiny" - Flora podzim 2012, Výstava zahrádkářů v Moravské Třebové a naše zahrada pod sněhem dne 28.října 2012.

 

 Vzpomínka na mladší koťata

 

Modrá kočička Babu a mourovaný kocourek Mourinek odešli spolu k rodině Kupsových do Starého Města. První zpráva od nové paničky zněla následovně: " Koťata jsou úžasná ! Babu je trochu ustrašená z velkého pesana a zvyká si pomalu, ale Mourek je borec a velikánské zlatíčko". Je naprosto v pohodě." V novém bydlišti mají další chlupaté kamarády - bernského salašnického psa, odrostlejší kotě (z května) a dospělou kočku.

No a rezavý Čendík? Míša Sýkorová hlásí, že je z něj pěkný drak. Lítá po zahradě, leze po stromech a dokonce chodí i po střeše. Tam se už potkal se spolubydlícím kocourem Mourem a dostal prý od něj vylágoš. Míša ho chtěla seznámit i se zlatým retrívrem Badem, ale Čendík se ho bál a Míšu pěkně poškrábal. No chce to čas. Fotky Čendíka najdete na:

 http://seltiedante.rajce.idnes.cz/Cenda_-_18.10.2012/

 http://seltiedante.rajce.idnes.cz/Cenda_-_prvni_dny_doma/

 

Loučení s mladšími koťaty

 

img_3082.jpg

   Uteklo to jako voda a nastalo loučení s mladšími koťátky od modré Čikinky. Loučení to bylo těžké, přetěžké! Od samého narození jsem si chtěla nechat modrou kočičku Babu. Zbytek rodiny protestoval a i já krapet zvažovala, zda je ideální mít tři kočky uprostřed města. Krásný rezavý kocourek Čendík byl zamluven již třetí den po svém narození, jinak bych snad chtěla i tohoto mazlíka. Jak koťátka rostla, tak mne ale úplně dostal třetí chlupáč - mourovaný kocourek Mourinek. Hodný, mazlivý, přiběhl na zavolání jako pejsek - no prostě "Miláček". Úplně jsme v něm viděla povahu jeho dědečka - našeho ztraceného modrého ruského kocoura Myšáka. Přirostl mi k srdci tak, že jsem pro něj chtěla jen a jen to nejlepší. A tak aby mu nebylo v novém domově smutno, věnovala jsem jeho nové rodině i naši modrou Babu. Odcházeli spolu v neděli 7.10.2012 a já ronila krokodýlí slzy. Rezavý Čendík u nás pobyl o týden déle. Jeho nová panička - Míša Sýkorová jela v tom týdnu na mistrovství světa agility do Liberce a tak Čendík odcházel až 12.10.2012. Bude bydlet u její babičky ve Starém Městě a ona s ním chtěla být první den. Po odchodu Čendíka jsem zamáčkla další slzu a zařekla se, že teď koťata nechci hodně dlouho. To loučení je pro mne těžké. Shodou okolnosti se tak stalo, že všechna tato koťata odešla do stejného místa - do Starého Města u Moravské Třebové. Pevně věřím, že se tam budou mít moc a moc dobře!

 

 

Vzpomínka na starší koťata

 

Koťátka od černobílé Mufinky, která se narodila 16.6.2012 zůstala všechna v Moravské Třebové a jsou z nich kočky domácí.

- Černobílý kocourek tzv.Bělouš dostal pěkné jméno Timeček, má se prý moc dobře a je to zlatíčko celé rodiny. Černobílou kočičku si vybrala jeho šestiletá panička. Společnost mu dělá starší kocour a menší pejsek.

resize_fotografie0063.jpg

 

 

 

 

 

resize_fotografie0102.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Mourovaný kocourek tzv.Čmoudík - tomu vybrala jméno Bobík jeho malá panička (tahle je ještě v naší mateřské školce). Její mladší bratr mu ale říká Kuki. Bobík je také prý mazlík, snaží se spát dokonce s paničkou v posteli a má také prý pěkně mlsný jazýček.

- Mourovaná kočička Mourinka dostala od paničky jméno Macička. Je mazlivá, pěkně roste, ale umí být prý i pěkně divoká. O tom přesvědčila paničku hned první den, když si pro ni přišla. Vzala jsem jí naposledy na zahrádku a jí se poprvé podařilo vylézt na velkou třešni. Sundala jsem ji se slovy, že za chvíli zde má paničku. Ta zrovna zvonila a než jsem se s ní vrátila tak milé kotě bylo vysoko nahoře na stromě.  Tam mu to ale uklouzlo, spadlo na plechovou střechu dřevníku a z té mu to sjelo a spadlo dolů do záhonu. Obě jsme zůstaly vyděšené, ale kotě bylo naštěstí v pořádku, jen vyděšené.

 

 

- Ve fotogalerii "Agility" jsou fotky z Pejskiády 2012

- Ve fotogalerii "Kamarádi" jsou fotky ze setkání spolužáků základní školy, které se uskutečnilo v sobotu 22.9.2012

- Ve fotogalerii koček je pár fotek rezavého kocourka "Čendíka" v jeho osmi týdnech (ostatní spali).

 

Pejskiáda 2012

 

img_2904.jpg

    V sobotu 22.9.2012 se v Mor. Třebové uskutečnila tradiční "Pejskiáda". Jsme již několik let pravidelnými účastníky. Letos jsem do poslední chvíle váhala, protože jsem měla setkání s bývalými spolužáky ze základní školy. Pejskiáda se ale poprvé konala na louce pod zámeckým parkovištěm, tak jsme se šli původně jen na moment podívat jak to tam vypadá. Ale už jsme tam uvízli (na sraz tedy holt přijdu později). Nedalo mně to a přihlásili jsme se s Beou tedy do soutěže. No a byla z toho medaile za třetí místo na překážkové dráze. Elinka skákat nemůže a tak jen štěkala a štěkala. Soutěž o nejkrásnějšího psa vyhrála mladinká fenka maďarského ohaře agiliťačky Pavly Řezníčkové. Na programu byly ukázky agility, tance se psem a výcviku poslušnosti. Výtěžek akce šel na podporu útulku pro psy ve Vendolí.

 

- Fotky našich koťátek a psů , jejichž autorkou je Míša Sýkorová najdete na:

http://seltiedante.rajce.idnes.cz/Kotatka_-_10.9.2012/

http://seltiedante.rajce.idnes.cz/Bea_a_Ela_-_10.9.2012/

 

- Svojanov  - LVT čtvrtý turnus 2012

 

    V srpnu proběhl na Svojanově již čtvrtý turnus LVT, kterého se v roli trenérky agility účastnila opět Martina Konečná. Míša Sýkorová toho využila a dojížděla denně z Moravské Třebové na její tréninky. Ve středu 22.8.2012 jsem se tam s Míšou rozjela také. Jednak se pozdravit s Martinou, jednak kouknout jak to Míše s Dantíkem běhá. No je pravda, že zrovna ten den jim postavila vražednou kombinaci. Martinu Konečnou jsme poznali již před šesti lety na našem prvním táboře na Svojanově. Dostala jsem se do jejího družstva závodníků. Pro mne to bylo tehdy neznámé jméno. Od té doby sleduji její výkony a stojí za to! Loni se již propracovala i do reprezentace a se svým družstvem obsadila druhé místo na EO v Liberci. Letos zaznamenala obdivuhodný výkon. Do reprezentačního družstva na EO ve Švédku se nominovala se třemi psy!!!!! Na dveře nám klepe nadcházející mistrovstí světa agility, které se uskuteční letos v naší republice a sice v Liberci ve dnech 4.-7.10.2012. I tam se nominovala se dvěma psy! Doufám, že vyjdou naše plány a uvidíme to naživo. Míše tento tréninkový týden velmi prospěl. Na závěr týdne se účastnila v sobotu 25.8.2012 Sároveckého Fin Cupu ve Vysokém Mýtě a byl to jejich životní závod. Ve všech třech bězích se dostali na bednu a dva čisté běhy jim vynesly celkové prvenství mezi médiky. Původně jsem se chtěla jet na tyto závody podívat a tak mne velmi mrzelo, že jsem to neviděla. Tak Míšo, jen tak dál!!!!!  Ve fotogalerii "Agility" je pár nových fotek ze Svojanova.

 

- Smutná zpráva

   Koťátka naší Čikinky provází smůla. Hned druhý den po narození umřelo jedno z modrých koťátek. A teď v neděli 2.9.2012 nám ve čtyřech týdnech odešla mourovaná kočička.Říkala jsem jí hodná, byla taková klidnější. Jeden den začala pospávat a druhý den jsme o ni přišli.

 

- Nové fotky jsou ve fotogalerii "Květiny" - Flora Olomouc 16.8.2012, Litomyšl - výstava květin 21.8.2012 a ve fotogalerii koček - pár fotek koťátek od Čikinky ve třech týdnech

 

Loučení se staršími koťátky - od Mufinky

 

    Nadešel čas rozloučit se se staršími koťátky. První odešel do nového domova v pátek 17.8.2012 černobílý kocourek - po našem Bělouš. V sobotu 18.8.2012 šel druhý kocourek - dle syna Čmoudík a na závěr ve středu 22.8.2012 jsme se rozloučili s kočičkou Mourinkou. Všechna tři koťátka zůstávají v Moravské Třebové, tak budu mít doufám zprávy jak se mají.

 

dsc_0938.jpg

 

 

 

dsc_0916.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kastrace

 

    Poté co naše kočičky byly letos tak akční a po náročném porodu Čikinky jsem se sice s těžkým srdcem, ale přece jen rozhodla pro kastraci. Na dvorku byl pravidelným návštěvníkem otec všech našich koťat - mourovaný kocour a představa dalšího nadělení - ne, to už ne! Koťátka jsou nádherná, je s ni chvílemi krásná zábava, ale čeho je moc, toho je moc.. Vždyť jsme měli doma osm koťat! V pondělí 13.8.2012 jsme tedy s Mufinkou (koťata měla už osm týdnů) navštívili opět ordinaci našich lékařů. Zákrok proběhl v pořádku a k mé úlevě byla Mufinka už druhý den fit. Dokonce (říkám já s nadsázkou) si našla nové majitelky pro své děti. Jednu v čekárně při čekání na kastraci a druhou v chovence, kam jsme zašli pro něco dobrého po vytahování stehů.

 

- Mnoho pěkných fotek malých i velkých koťat , které udělala Míša Sýkorová najdete na  seltiedante.rajce.idnes.cz/Kotatka_-_4.8.2012//

 seltiedante.rajce.idnes.cz/Kotatka_-_15.8.2012/
 

- Ve fotogalerii "Rodina" jsou nové fotky z naší krátké dovolené v Jeseníkách.

 

- Ve fotoalbumu jsou nové fotky koťátek - v sedmi týdnech - už je to jak "trestní komando", když začnou řádit. 

 - Ve fotoalbumu jsou nové fotky koťátek - v šesti týdnech. Také pár rodinných fotek z Prahy a z Bonsai centra v Libčanech. Letošní dovolená je vzhledem k našemu zvěřinci věnována jen kratším výjezdům.

- Hledáme hodné majitele pro naše mourovaná koťátka!

  

img_2232.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Čikinka a její překvapení

 img_2221.jpg

    Tak překvapení je tady! Čikinka ve středu 1.8.2012 porodila pět koťátek. Proč překvapení? No protože celé je to pro nás dost záhadné. Když se začala poprvé mrouskat, tak jsme ji poctivě hlídali. Ven jsme ji vzali až byla v poklidu a první dny byla opravdu vzorně s námi. Až za několik dnů mi asi na dvacet minut zmizela i s kocourem (věrným nápadníkem starší Mufinky). Doufala jsem, že za tu chvíli to nestihli. No ale Čikinka začala pěkně tloustnout a chovala se jako "těhule". Žili jsme smířeni s nastávajícím porodem, když v tom milá Čikinka začala chudnout a chtěla kocoura! Naprosto zmateni jsme s ní zašli na veterinu. Tam jí udělali ultrazvuk, který nic neukázal a tak nám řekli, že měla falešnou březost. Pro mne naprostá novinka, že se to stává i u koček. No jo, jenže milá Čikinka začala za chvíli tloustnout znovu a tentokrát jsme ji s kocourem vůbec neviděli. Pavel se mi smál, ať si zase zajdu na veterinu za dvě stovky poslechnout jak mám tlustou kočku. No nikam jsem nešla, tak jsme do poslední chvíle nevěděli která bije. Až poslední tři dny nám bylo jasné, že bude nadělení. To jsme už viděli pohyby koťat, když v klidu ležela. No s naší Čikinkou není nic jednoduchého. O tom nás přesvědčil i vlastní porod. Probudila nás ve tři ráno, ve čtyři to vypadalo, že jde první kotě, ale bohužel. Pak byl relativní klid, mezitím Čikinka vystřídala asi osm míst, kde by se usídlila (připravená krabice nebyla asi to pravé - skončila v pelechu starších koťat). Další stahy začaly až o půl desáté a ani po dvou hodinách k ničemu nevedly. To už jsem vyrazila na veterinu. Po vylíčení stavu mi bylo řečeno,ať ji přinesu a jde se na císaře. Vzhledem k tomu, že měli ale připraveného na operaci nějakého pejska, tak jí dali ještě hodinu a půl. Před tím jí ale zašli domů píchnout injekci na vyvolání porodu. Dostala čas do jedné hodiny. Pár minut před jednou se k naší obrovské radosti narodilo první kotě! Další už šla bez problémů a hodně rychle. No byly to pořádné nervy. Dvě koťátka budou doufejme modrá, dvě jsou mourovatá a jedno bude zřejmě krémové po své babičce.

 

- Elinka má pět roků

 img_2076.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Dne 25.7.2012 oslavila naše černá pudlina "Elisabeth" pět roků. Přejeme Elince hlavně zdraví a zase zdraví!!!!!!! Pár fotek Elinky a jejich gratulantů je v galerii "Ela".

 

 

 

- Koťata - šest týdnů

 

img_1916--1600x1200-.jpg

    Tak koťátkům táhne na sedmý týden a pokroky dělají přímo mílovými kroky. Ve velké krabici zůstala pouhý jeden den a už vyskakovala ven. Nějakou dobu jsme se je snažili udržet v jedné místnosti, ale naše úsilí bojkotovala jejich mamina. Neustále jim otevírala dveře a volala je na průzkum bytu. Tak nyní šmějdí po bytě a vymýšlí lumpárny. Je problém vůbec chodit po bytě a nešlápnout na některé z našich sedmi zvířat. Ale zase na druhou stranu - pohled na hrající si koťátka je lepší než celá televize. Konečně skončilo léčení maminy Mufinky.  Asi bude ještě jedno překvapení - o tom zase příště.

 

- Koťata  - čtyři týdny

img_1815text.jpg

  Tak koťátkům táhne na pátý týden. Přestěhovali se do větší krabice, ale je to otázka pár dní, než se naučí z ní vyskočit a pak nastane to pravé eldorádo! Postupně se učí papkat a používat záchodek. Jak se přestěhovali do velké krabice, tak hned první den začali chodit pěkně do jednoho rohu - akorát, že do protějšího než byl kočkolit. Kočkolit nejdříve považovali za bezva místo ke hrám a zkoušeli ho i ochutnat. Pomohla malá finta - vzala jsem kousek počuraného hadříku a dala do kočkolitu. Poslední dva dny to praktikujeme tak, že když se koťata probudí, počkáme až navštíví záchodek a pak mohou jít na procházku po bytě. To nejšikovnější má tím pádem nejdelší "výlet". S maminou Mufinkou chodíme i nadále na injekce antibiotik. Ve fotogalerii "Kočky" je pár fotek koťat ve třech týdnech a ve čtyřech týdnech. Pro dvě koťátka hledáme milující majitele.

 

 - Nové fotografie v galerii "Agility" - tábor Svojanov 2012, "Květiny" - květiny červenec 2012  a pár nových fotek z návštěvy beagličky Kimi - v galerii "Kimi"

 

 Koťata a nemocná Mufinka

 

    Tak koťátka mají tři týdny, táhne jim na čtvrtý. Už s nimi začíná být zábava. Sice jsou ještě dost "opilí" na svých vratkých nožkách, ale už objevili sourozence a začínají řádit. Také objevili, že svět pokračuje i mimo krabici a snaží se vylézt. Jinak dva by měli být kocourci a jedna mourovaná kočička.

   Bohuže problémy má kočičí máma Mufinka. Dva dny za mnou chodila a snažila se mi něco sdělit. No přišla jsem na to a honem hajdy na veterinu - má chudák zánět mléčné žlázy. Naše jediné zvíře, které ještě nezná důvěrně doktory tak musí chodit na injekce antibiotik.

 

 LVT Svojanov a  arboretum Borotín

img_1719.jpg

    Minulý prodloužený víkend jsme se věnovali oboum mým zálibám. Navštívili jsme letní výstavu květin v arboretu Borotín a potěšila jsem se na třech zahradách svých známých (syn tomu říká zahrádkářská mafie). Pochopitelně přibyla na mé zahrádce řada nových květin.

   Další den jsme se vypravili na Svojanov,kde probíhal tradiční výcvikový tábor psů. Dříve jsme se tohoto bezvadného tábora aktivně účastnili, teď ale máme invalidy, tak bohužel jezdíme jen na návštěvy. Věrným účastníkem tábora je Míša Sýkorová se svojí mámou , kteří se účastnili již šestého tábora. Poslední roky se k ní přidala i Lenka Křupková se svými kavalírkami. Na tábor jsme přijeli v momentě, kdy Míša zrovna závodila v dogfrisbee a ve své kategorii zvítězili. No Dantík je šikula. Následovaly táborové závody ve flybalu a pak jsem shlédla ještě táborovou výstavu psů. Tam jsem fandila krásnému černému pudlíkovi , ale ten se bohužel neumístil. Závody v coursingu byly kvůli dešti přeloženy na sobotu, kdy probíhaly i táborové závody agility. v obou těchto závodech si vedl můj miláček - šeltiák Dante velmi dobře a získal dva poháry za třetí místa.

 

img_1533.jpg

Kočičí chůvy

         Ela  a Bea

 

 

 

 

-  Naším koťátkům táhne na druhý týden. Jsou to pěkní cvalíci a včera už začali otvírat oči. Snažila jsem se je vyfotit, ale pořádné fotky se nazadařily. Když jsem vzala kotě a ono vypísklo, tak všechny chůvy (pudliny Bea a Ela a modrá kočka Čikina) se hned hrnuly opečovávat a buď drbly do mně, nebo honem olizovali kotě a místo kotěte jsem tam měla něčí hlavu. Pak už se vrátila mamina Mufina a bylo po focení. Tak aspoň pár fotek je ve fotogalerii "Kočky".

 

 

- Nové fotografie v galeriích "Rodina" - Terezka (dcera Pavlovy neteře), v galerii "Kamarádi" - fotky od Mazánků a v galerii "Koček" - pár fotek Mufinky a jejich koťátek den po narození.

 

Máme koťátka

img_1512.jpg

 

   V sobotu 16.6.2012 porodila naše černobílá kočička Mufinka tři koťátka. Dvě jsou mourovaná a jedno černobílé. Očekávaného modrého koťátka jsme se tentokrát bohužel nedočkali. Vše proběhlo v pohodě, jen před porodem si vyžadovala chvíli Mufinka moji přítomnost. Pudliny jsou v pohodě, tentokrát má velký zájem i Bea. Jak mohou, tak chodí krabici kontrolova. Ela by si je nejraději přivlastnila. Jen mladá kočička Čikinka je nějaká divná. Asi žárlí. Když má potkat novopečenou matku, tak na ni syčí a syčí i na pudliny. Snad se to brzy srovná. Koťátka nejsou ještě zamluvená, tak se případní zájemci ozvěte!!!!!!!!!

 

- Ve fotogalerii přibyly fotky z Vořiškiády od Míšy Sýkorové. Také v galeriích "Bea" , "Ela" a "Bea a Ela" je od ní několik nových fotek. Míšo díky!

 

 Vořiškiáda  Lanškroun 26.5.2012

 

dsc_0556.jpg

 

 

 

 Přivezli jsme dva poháry!

 

 

 

 

 V sobotu 26.5.2012 jsme se zúčastnili již 12.ročníku Vořiškiády v Lanškrouně. Akci pořádá Canis centrum Lanškroun.Pro pudliny to byl výlet po dost dlouhé době a tak si to náležitě užívaly. A užívaly si i svoje chvilky slávy! Bea zvítězila ve třídě veteránů a Ela se umístila na druhém místě ve třídě otevřené. Obě si tedy odvezly pohár a plno dobrůtek a dalších věcí. S Elou jsme se ještě přihlásily do soutěže o podobu pána a psa a i tam jsme obsadili druhé místo! K naší radosti přispělo i krásné umístění našich přátel z Moravské Třebové. Jana Hojgrová s Maxíkem skončili druzí a Míša Sýkorová si odvezla poháry pro všechny tři své psy. Zlatý retrívr Bad soutěžil v kategorii s Beou a skončil na druhém místě hned za Beou. Potěšila mne slova pana rozhodčího, že mám velmi dobře udržované psy. Fotky z akce jsou ve fotogalerii "Agility" a pěkné fotky má Míša na - seltiedante.rajce.idnes.cz 

img_1327.jpg

 

 

 

 Bea s Elou

 

 

 

 

 

- Květiny

img_1631.jpg    Letos jsem ještě vůbec nic nepsala o květinách a také není žádná nová fotka ve fotogalerii. Proč??? No protože jsem zahrádku po letošní zimě obrečela. Tak hrozné ztráty jako letos jsem ještě nezažila. I přes to, že jsem měla vše pořádně ošetřeno (přihrnuto, zakryto chvojím), tak ztráty bylo obrovské. Přišla jsem o celou sbírku narcisů (přežily to jen dva) a téměř o všechny chryzantémy. Těch jsem měla úctyhodný počet. Byla to moje srdeční záležitost, protože je pěstovala už maminka. Nepřežil ani statný, víc jak desetiletý ibišek, téměr všechny trvalky, které jsem sázela na podzim a odešla nám i meruňka. No že může být ještě hůř, nás přesvědčila noc ze 17. na 18. května 2012. Noční mrazík až mínus čtyři stupně udělal nešťastné další zahrádkáře. Moje zahrádka je ve středu města, chráněná vysokými zdmi, tak to z toho vyšla ještě dobře. Ale viděla jsem zahrádky svých přátel, kterým zbyly oči pro pláč. Zmrzla téměř celá úroda - víno,třešně,ryngle,rybíz,angrešt, jahody atd. O kytkách ani nemluvím. Den předtím jsem byla pozvána, abych se přijela pokochat rozkvetlými rododendrony a azalkami. No přijeli jsem pozdě! Život jde dál, tak jsem musela ztráty nahradit. Bohužel jsem promarodila jarní Floru Olomouc, na kterou jsem se tak těšila. Tak tedy hurá na jarní výstavu do arboreta v Borotíně (asi 14 nových přírustků) a pak jsem se jeli se zahrádkářemi podívat do Věžek u Kroměříže - bylo málo času a pršelo, tak jen 8 přírustků. K tomu přírustky od přátel (syn tomu říká zahrádkářská mafie), dárky ke dni matek a tak se zahrádka zase zaplňuje. Ve fotogalerii je pár fotek z Borotína a Věžek.

 img_1639.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

- Kočičí narozeniny

img_1052.jpg

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Obě naše kočičky oslavily v květnu narozeniny.

- Babča Mufinka - 8.5.2012  měla 3 roky

- Vnučka Čikinka - 9.5.2012 měla 1 rok

    Ve fotogalerii koček je pár fotek.

 

- Co se děje???  -  Nic se neděje!!!

    I tak se dá popsat naše činnost během posledního měsíce. Oba pány zdolaly různé choroby a tak pudliny holdovaly pouze gaučinku. V takových dnech člověk velice ocení přizpůsobivost pudlů. Toto plemeno se plně podřídí dané situaci. S aktivním sportovcem bude běhat do roztrhání těla, s důchodcem klidně posedí v klidu doma. První naší akcí tedy bude doufejme koncem měsíce "Vořiškiáda" v Lanškrouně.

 

- Ve fotogalerii "Kamarádi" je pár fotek z velikonoční návštěvy našich přátel v Bezděčí. Malá Sofinka Anna Koubová oslavila v sobotu 7.4.2012 první narozeniny.

 

- Šikovná "Čikinka"

 

img_0838.jpg

   Tento týden mi syn hlásil, že některé naše zvíře musí umět otevírat dveře! Když našel dveře od chodby otevřené poprvé (a všechna zvířata venku) myslel, že je špatně zavřel. Podruhé si dal už pozor a stejně ho po návratu vítala opět všechna zvířata na chodbě. Mně to bylo jasné hned. Už dříve jsem si všimla, že naše kočíčí dorostenka Čikina skáče na kliku a je jen otázkou času, kdy trochu přibere a její váha jí dovolí kliku otevřít. No ani moc nepřibrala, ale získala zřejmě větší grif a je to tady. Už jsme jednou takhle šikovnou kočku měli, tak mně to až  tak nepřekvapilo. Horší je Čikinku teď uhlídat!  Začala se mrouskat a tak své nové dovednosti chce pořádně využít. Marně jí vysvětluji, že je na námluvy ještě moc mladá a vybraný ženich je ještě mladší. Babča  Mufinka už bláznit přestala (začaly skoro stejně, ale Mufča chodí ven), tak si myslím, že máme zaděláno na jarní koťátka.

 

- Nové fotky - Galerie "´Bea" - oslava 10. narozenin, Galerie "Kočky a psi" - Leden 2012 (krmení dravé zvěře), Galerie "Kočky" - Čikinka - leden 2012

 

Bea má 10 roků 

img_0794.jpg

    V úterý 21.2.2012 se dožila naše aprikotka Bea deseti let. Beuško všechno nejlepší!!!!!!!!

Dárečky dostala až v sobotu, kdy se sešla celá rodina. Nejdražší dárek - přípravek na klouby Alavis samozřejmě neocenila ani náhodou, zato gumová pískací myška měla velký úspěch. Bea systematicky ničí všechny myšky našich koček, takže ani tato nevydržela déle než půl hodiny. Druhou hračku, pryžový míček potažený látkou zabavila Ela a míček dopadl za chvíli stejně jako myška. Dobrůtky jsme raději schovali, poté co ztláskali deset párků.